Újra Rally Hungary, újra Nyíregyháza

Visszatérünk oda, ahol rali-Eb-s karrierünk elkezdődött: Nyíregyházára és környékére, vagyis a Rally Hungary helyszínére. Ebben a kiszámíthatatlan évben különösen örülünk neki, hogy megint hazai közönség előtt versenyezhetünk, hogy egyáltalán megrendezik a futamot, amin ráadásul nézők is lehetnek. Tavaly is felejthetetlen élmény volt az első autók között begurulni a Rabócsringre, ahol a különleges Szuperspeciált rendezték, idén is izgatottan várjuk, hogy elkezdődjön a hétvége.

Az ERC3-as kategóriában, itt is az új R4-es Ford Fiestával indulunk navigátorommal, Nothiesz Ivettel. A pályabejáráson túl vagyunk, teszteltünk is egy kicsit, a pályák ugyanolyan gyönyörűek és nehezek, amilyenek egy évvel ezelőtt voltak, és az időjárás is hasonló: nyálkás, ködös, csúszós. Ez eddig az egyetlen olyan helyszín a rali-Eb naptárában, ahol van helyismeretünk, hiszen tavaly leküzdöttük az összes akadályt a trükkös gyorsokon. Ahogy már írtam, az csak hab a tortán, hogy nézők is lehetnek a hétvégi versenyen, mert a hazai közönség előtt menni mindig óriási megtiszteltetés, nélkülük pedig nem lenne ugyanolyan a rali. Az új Ford Fiesta R4-est az Eger Rallyn bejárattuk, reméljük, hogy itt is jó helyen végzünk majd. Az Orsák Rallysport ehhez minden támogatást megad nekünk, kiváló a közös munka a cseh csapattal. Az a célunk, hogy tovább csökkentsük a különbségünket a kategóriánk élmenőihez képest, és hogy a lehető legkevesebb hibával teljesítsük a hétvégét.

A Rally Hungary-t november 6-a és 8-a között rendezik Nyíregyházán és környékén. 16 gyorsasági szakaszon 191.06 versenykilométer vár a mezőnyre, az etapokkal együtt a verseny össztávja 956.01 km. 

Ajánlott cikkek