Székesfehérvár Rally 2022

Rengeteg tapasztalattal és fejlődéssel zártuk életünk első murvás versenyét a Székesfehérvár rallyt.

2023-ra igazán népes mezőny gyűlt össze az idei év első versenyére a Peugeot kupában. Éves szinten 14 nevező adta le jelentkezését, és rögtön az első versenyre 11 induló volt a nevezési listában.

A számomra teljesen ismeretlen gyorsasági szakaszok nagy kihívást jelentettek, amit már a pályafelíráskor kezdtem érezni. Nem csak az autót kellett fokozatosan megtapasztalnom, hogy hogyan fog reagálni, de a mura felület jellegzetességeit is most tapasztaltam meg ezzel a versenyautóval.

Az időjárás se volt túl kegyes a versenyzőkhöz, sok helyen nagy volt a sár az előző napi esőzések miatt, de volt, hogy a gyorsaságin kapott el a zivatar. Ilyenkor nagyon más a tapadás.

Elsődleges célunk az volt, hogy beérjünk a célba és a lehető legtöbb verseny kilométert gyűjtsük össze, a másodlagos célunk pedig, hogy tapasztaljuk meg a legszélsőségesebb körülményeket és próbáljuk meg minél jobban a határon mozgatni a Peugeot 208 Rally4-et.

 

A szervezők igyekeztek minél közelebb vinni a rallyt a rajongókhoz, így bele csempésztek egy városi gyorsaságit is a hétvégébe. Ennek nagyon nagy sikere volt, hiszen rengeteg motorsport szerető ember előtt, akik egymás mögött több sorban álltak, versenyezhettünk az idő ellen.

Mindig nagy élmény a rajongókkal találkozni, akik a gyorsasági szakaszok végén, vagy akár a szervízparkban várnak ránk. 😊

A két napos versenyt végül a 6. helyen zártuk a 11 nevezőből. Az autó karc mentes lett, mi meg sok értékes tapasztalatot vihetünk tovább a következő versenyekre.

Ajánlott cikkek