A versenyzés az életem.

Vogel Adrienn

Nem úgy születtem, hogy autóversenyző leszek. Sok más pilótával ellentétben meglehetősen későn, harmincévesen kezdtem a pályafutásomat. Igaz, addig is szívesen voltam autók, járművek közelében, úgyhogy csak idő kérdése volt, mikor találom magam a kormány mögött. Leküzdhetetlenül vonzódom minden iránt, aminek kereke és motorja van. Ezt bizonyítja, hogy mostanáig több mint 24 féle versenyautót, vagy versenyjárművet próbáltam ki, köztük egy hatalmas Tátra versenykamiont és nemrég egy Can Amet is, de gyakran krosszmotorozom is. Emellett imádok minden extrém sportot, rendszeresen snowboardozom és wakeboardozom, de vezettem már téli bobot is.

Az igazi szerelem viszont természetesen a versenyautókhoz fűz. Amikor felveszem a bukósisakot, akkor úgy érzem, teljesen ki tudom zárni a külvilágot, csak én vagyok és a pálya. Olyankor tudok igazán és teljesen önmagam lenni, ez egy semmihez sem fogható érzés, és boldog vagyok, hogy nekem versenyhétvégéről versenyhétvégére megadatik. Amióta először versenyautóba ülhettem, azóta fontosnak tartom, hogy a legnagyobb tisztelettel és alázattal vegyek részt minden versenyen és eseményen, ezért a leglazább tesztet is úgy fogom fel, mintha világbajnokságról lenne szó.

A TV2-n látható Supercar című műsor háziasszonyaként is kötődöm az autókhoz, hétről hétre a legújabb, legkülönlegesebb, legérdekesebb utcai autókat próbáljuk ki,

Szabadidőmben szívesen barkácsolok, a kézügyességemet anyukámtól örököltem, ő is szívesen alkotott, festegetett. Akármit megszerelek, fát is vágok, ha kell, szeretem a lehető legtöbb energiát beletenni a legkisebb feladatba is. Amikor fúrok-faragok, festek, szögelek, kalapálok, szinte majdnem ugyanúgy ki tudok kapcsolni, mint versenyzés közben.

Odafigyelek az egészségemre is, minőségi táplálkozással és rengeteg testmozgással. Szeretek főzni, de nagyon odafigyelek rá, hogy mi kerül a tányéromra. Rajongok a természetért, amikor csak tehetem, az erdőben futok vagy túrázom, vagy a kertben végzem el az otthoni edzésemet, és a kutyámmal, Báróval is rengeteget vagyok a szabadban. Nemcsak magamra, hanem a környezetemre is odafigyelek, az otthonomban és a műhelyünkben is szelektíven gyűjtjük a szemetet.

Eredményeim:

 • 2019 – Kia Platinum Cup: 4 összetett helyezetett
 • 2018 – Rally: 1 helyezés a MARB Bajnokságban 1.3 alatti kategóriában
 • 2018 – Kia Platinum Cup: 7. összetett helyezett.
 • 2018 – Az Év női autóversenyzője Formula díjátadón
 • 2017 – Kamion: 1. helyezett a női versenyzők között Csapatbajnokság első helyezett Összetettben a 11. helyezett
 • 2017 – Az Év női autóversenyzője A MNASZ és a Formula díjátadón.
 • 2017 – Kia Lotos Cup: 1. helyezett a női versenyzők között Rocky “újonc” kategória 1. helyezett Összetettben a 9. helyezett.
 • 2016 – 1. helyezett a női versenyzők között Rocky “újonc” kategória 1. helyezett Összetettben a 4. helyezett
 • 2014 – 1. helyezett a női versenyzők között Hungaroring 10. helyezés a 24 indulóból.
 • 2014 – 4 első helyezésem volt a 6 futamból Ötször állhattam a dobogón A legtöbb pole pozíció megszerezése
 • 2013 – Suzki Swift Cup: 6. helyezett a bajnokságban .