A Kanári-szigeteken is szeretnénk bizonyítani

A 2020-as rali-Eb utolsó helyszínén, a Kanári-szigeteken zárul az idei versenyszezonunk.  Ivettel az ERC3-as kategória ötödik helyéről, a női kategóriát vezetve készülünk az utolsó fordulóra. 

A Las Palmas de Gran Canaria környékére szervezett verseny attól különleges, hogy lejtők és emelkedők váltakoznak a gyorsasági szakaszokon, az aszfalt pedig részben vulkanikus lávát tartalmaz. A tapadás emiatt jó és állandó, esőben viszont nagyobb az esély a gumiabroncsok kopására. Kevés a lehetőség a kanyarok levágására, így viszonylag törmelékmentesek maradnak az utak. A Róma-rali után ez a második olyan helyszín, mely teljesen ismeretlen nekünk és a hivatalos tesztnap után elmondhatjuk, hogy ez a hely teljesen más, mint ahol eddig jártunk. Rengeteg kanyar van, nagyon jó minőségű aszfalt, amin hihetetlenül jó a tapadás. Jól éreztem magam az autóban, kipróbáltunk több beállítást is. A célunk, hogy összetettben minél előrébb végezzünk a kategóriánkban, és hogy bebizonyítsuk, hogy van helyünk a férfiak között.

Ivettnek nem tetszenek annyira az etapok, el is mondta, hogy miért: “Olyanok, mintha ott is gyorsaságin lennénk, azt pedig a gyomrom nem igazán kedveli. De összességében természetesen nagyon örülünk, hogy itt lehetünk, ez már a harmadik versenyünk idén a rali-Eb öt fordulójából, büszkék vagyunk a csapatra, a támogatókra és a partnereinkre, hogy ebben a nehéz évben ezt össze tudtuk hozni. Igyekszünk minél jobb teljesítménnyel meghálálni a bizalmat”.

A Rally Islas Canarias 17 gyorsasági szakaszból áll, rendhagyó módon már csütörtökön elrajtol a mezőny, és szombaton ér véget a verseny. Összesen 201.79 gyorsasági kilométer, etapokkal együtt 559.31 km vár a versenyzőkre.

Ajánlott cikkek