Verva Street Racing 2019

A lengyelek a magyarokhoz hasonlóan bolondulnak az autóversenyzésért, és mindenért, aminek motorja és kereke van. A mi Nagy Futamunkhoz hasonló rendezvény náluk a Verva Strett Racing, amin én is részt vehettem. A Gdyniában rendezett kétnapos programra nagyjából kétszázezer néző szokott kilátogatni, de mivel ingyenes eseményről van szó, ezt nehéz lemérni. Egy igazi motorsport ünnepről van szó, az autó- és motorversenyek parádéjáról, ahol a nézők számtalan féle járművel ismerkedhetnek meg. A Kia Platinum Cupban szereplő Kia Picantókat az esemény kedvéért kialakított utcai pályán, óriási tömeg előtt mutattuk be.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a 2018-as tereprali világkupa győztese, Kuba Przygoński Dakaron résztvevő autójába is beülhettem, ezzel a különleges járművel érkeztünk meg az esemény hivatalos sajtóeseményére. TV-interjúk, élő bejelentkezés az autóm vezetőüléséből, autogramosztás, versenyzői parádé is szerepelt a programban. Az Orlen Team Forma-1-es pilótájával, Robert Kubicával is találkozhattam.

A pilóták és a nézők is hatalmas szeretettel fogadtak, nem véletlenül mondják, hogy lengyel és magyar két jó barát. Tényleg úgy éreztem magam, mintha hazaérkeztem volna. Minden tökéletes volt: a show, a szervezés, a programok, a helyszín.

Ajánlott cikkek