Új versenyszezon, új navigátor

Mindig, minden szezonkezdet izgalmas, az idei viszont különösen az számomra, hiszen 2022-ben új navigátorral, korábbi társam, az utánozhatatlan és elmondhatatlanul fantasztikus Notheisz Ivett kedvesével, Maricsek Mikivel vágunk bele az idénybe. 

Elképesztően várom a közös munkát, biztos vagyok benne, hogy rengeteget fogok tanulni Mikitől. Egy rendkívül tapasztalt pilótáról van szó, akivel ráadásul a magánéletben is jó barátok vagyunk, úgyhogy igazán örülök, hogy most együtt is dolgozhatunk.

Miki évtizedek óta meghatározó tagja a hazai raliéletnek, tapasztalt és elismert versenyzőnek számít, ezért különösen jólesett számomra, hogy elmondta: soha nem gondolkodott azon, hogy ezzel a felállással felborulnak-e a klasszikus női-férfi szerepek az autóban. 

“Soha nem voltak ilyen előítéleteim, talán azért, mert Adri elképesztően jól vezet, ültem már mellette, láttam is kívülről, soha nem jutott eszembe, hogy huh, itt most egy nő vezet. Ráadásul amikor pályán versenyeztem, sokat tanultam tőle, így most az erőviszonyok kiegyenlítődnek az autóban. Az a cél, hogy a 26 év alatt összegyűjt tapasztalatot megpróbáljam átvinni, és hozzunk néhány másodpercet az eredményeken. Mivel nem vagyunk idegenek egymás számára, szerintem két-három verseny alatt össze tudunk majd szokni.”

Első közös versenyünk március végén a Salgó Rally lesz.

Ajánlott cikkek