Robert Kubicával a Hungaroringen

A Forma-1 Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen találkozhattam a szintén a lengyel Orlen által támogatott Robert Kubicával, aki akkor a Williams Forma-1-es pilótája volt. A Roger Racing Team tulajdonos-vezetője, a csapatfőnököm, Jobbágy Ákos is elkísért minket előbb a Williams boxába, majd a motorhome-ba is, ahol a csapat mindkét pilótájának bemutattak minket.

Amint kiderült, hogy közünk van a versenyzéshez, Kubica azonnal leült hozzánk, hogy beszélgessünk. Csillogó szemmel beszélt a raliról, a magyarországi ralifutamok gyorsasági szakaszait kőkeménynek nevezte. Kiderült ugyanis, hogy nemcsak a WRC-t, hanem például az itteni futamokat is folyamatosan figyeli, és teljesen lenyűgözi, hogy a magyarok milyen gyorsaságikon, milyen elképesztően nagy átlagsebességgel mennek. Meséltünk neki az ERC idei évadzáró fordulójáról, a Nyíregyháza-raliról, amit a magyarországi Monte Carlo ralinak nevezett el, a várhatóan télies időjárási körülmények miatt. Élmény volt hallgatni, amilyen részletességgel és átéléssel beszélt raliautói műszakai adatairól is.

Kíváncsian kérdezte, milyen sorozatokban és milyen autókkal indultam. Azt mondta, készüljek fel, ha egyszer összkerék meghajtású raliautóba ülök, többé nem is akarok majd mást vezetni. Kaptam tanácsokat ahhoz, hogy raliban, murvás gyorsaságikon mi lehet az eredményes taktika. Orlen-támogatott versenyzőként természetesen jól ismeri az Orlen kenőanyaga, a Platinum által szponzorált Kia Platinum Cupot is. A Pirelli versenyabroncsaival kapcsolatban is adott tippeket, alig várom, hogy kipróbálhassam, amiket javasolt.

Ajánlott cikkek