Kipróbálhattam az M-Sport új rally3-as Ford Fiestáját

A Ford raliautóinak fejlesztéséért és gyártásáért felelős M-Sport hivatalos tesztjén vehettem részt február elején. Büszke vagyok rá, hogy ez már a második alkalom, hogy meghívtak, tavaly az akkori legújabb fejlesztésű rally4-es Ford Fiestát próbálhattam ki a bemutatás előtt, most a Ford Fiesta rally3-at vezethettem. 

A lengyelországi hivatalos teszten a 2020-as WRC junior bajnok Tom Kristensson navigált nekem, aki a próba után azt mondta: hihetetlen volt számára, ahogy elsőre kezeltem az autót, és lenyűgözte a teljesítményem.

Fantasztikus autót épített az M-Sport, nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehettem. Az autó remekül viselkedett murván és az ugratókon is, kényelmesen átment mindenen, nagyon jól kezelhető. Aszfalton is hatalmas élmény volt, jó volt megtapasztalni egy kicsit erősebb autóval az összkerékhajtást. Ami hiányzik a rally4-es Ford Fiestából, az ebben a rally3-asban mind benne van. A hátulja segíti a fordulást, neutrális a viselkedése, féktávokon is stabil. Jó visszajelzéseket ad, kontrollálható, könnyebb vezetni, mint egy első kerekes Ford Fiestát. A rally4-es autóban szerzett tapasztalatok viszont elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy ilyen autót tudjon vezetni az ember. Még egyszer köszönöm a meghívást, reméljük, lesz folytatás.

Ajánlott cikkek